7 Mayıs 2015 Perşembe

DİŞ ETİ İLTİHABI



             DİŞ ETİ İLTİHABI İÇİN YAPILABİLECEK TESTLER NELERDİR?
Diş hekimlerinin diş eti iltihabı teşhisi koyması için basit bir muayene yapması yeterli olacaktır. Muayene sırasında diş hekiminiz diş üzerindeki plak ve tartar birikintileri ile diş etlerindeki kızarıklık ve şişliklere bakacaktır. Bu belirtiler diş etlerinin kolay kanamasına da neden olur.
Diş etlerinin nedeni net değilse, hekiminiz altta yatan sağlık koşullarını kontrol etmek için bir tıbbi değerlendirme yapılması için ilgili polikliniklere yönlendirecektir.
TEDAVİ VE İLAÇLAR NELERDİR?
Uygulanan ilk tedavi genellikle diş eti iltihabının belirtilerin gerilemesini sağlar ve daha ciddi diş eti hastalıkları ile diş kaybının meydana gelmesini önler. Tedavi ile birlikte evde ağız hijyenine dikkat edilerek tedavinin etkisi arttırılır.

Hekime gittiğinizde ağız için yapılacak ilk profesyonel bakım dişlerin plak ve tartarlardan temizlenmesi olacaktır. Bu işlem sırasında zaten hassas olan diş etlerinde rahatsızlık yaşanabilir ve kanamalar gerçekleşebilir.
Yapısal bozukluğu olan dişlerin hizalaması için takılı bulunan köprü ve kronlar diş temizliğinde ve diğer normal ağız temizliğinde sorun çıkarabilir.
Diş iltihaplarının kurutulması antibiyotik reçete edilebilir. Ayrıca yapılan diş temizliği ve önerilen antiseptik ağız bakım sıvıları da iltihapların tekrar oluşumunu engelleyecektir.
Hastanedeki tedavi sonrası evde de önerildiği şekilde ilaçlarınızı alır ve ağız temizliğine özen gösterirseniz açık pembe renkli diş etlerine kısa sürede kavuşursunuz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder